کاربر گرامی برای استفاده از تمامی امکانات سلامت‌یار در سامانه ثبت نام کنید.
11
Thumb      80
در صفحه دیابت

# با کاهش مصرف نشاسته ها مثل برنج و ماکارونی و... بیماری دیابت را کنترل کنیم

یک بیمار دیابتی با کنترل و درمان مناسب می‌تواند سال‌ها یک زندگی طبیعی ازنظر کمی و کیفی داشته باشد ولی اگر بیماری به حال خودش رها شود، بیمار دچار عوارضی خواهد شد که بلافاصله ظاهر نشده و در طول سال‌های آینده بروز می‌کند.

- افزایش چربی، ‌کلسترول و هم­چنین ناراحتی­های قلبی و عروقی، چشمی، کلیوی ، عصبی، زخم پا و ... از عوارض دیابت است که رژیم غذایی سالم، حفظ وزن در محدوده نرمال، فعالیت ورزشی، ترک سیگار و کاهش استرس از مهمترین اقدامات برای کنترل بیماری دیابت است.

- افت قند خون تقریبا در همه دیابتی‌ها اتفاق می‌افتد، لرزش، سرگیجه، تعریق، گرسنگی زیاد، رنگ پریدگی، حواس پرتی، مور مور شدن دور دهان،‌ تشنج و تغییر خلق و خو ازجمله علائم افت قند خون است.

- استفاده از داروی دیابت، وعده‌های غذایی با فاصله طولانی، مصرف غذاهایی با نمایه‌های قند بالا و ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای ازجمله عواملی است که باعث افت قند خون در بیماران دیابتی می‌شود.

- ورزش ازجمله عوامل مؤثر در درمان افت قند خون است. با 45 دقیقه ورزش روزانه، قند خون به میزان 50 میلی گرم کاهش می‌یابد، علاوه بر آن ورزش در کاهش وزن و کاهش نیاز به داروهای دیابتی نیز مؤثر است که موجب بهبود جریان خون، روحیه و افزایش اعتماد به نفس می‌شود .

- ریسک ابتلا به دیابت در افرادی که پدر و مادر مبتلابه دیابت دارند بالاتر است. بهترین راه پیشگیری از ابتلا به دیابت برای افرادی که پدر و مادر دیابتی دارند این است که وزن خود را در حد نرمال نگه دارند. 8 کیلوگرم کاهش وزن، میزان قند خون را تا20 میلی‌گرم پایین می‌آورد.

- کاهش بسیار زیاد و به صفر رساندن مصرف نشاسته در افراد دیابتی پایه و اساس علمی ندارد، عدم مصرف نشاسته در دیابتی‌ها مطلوب نیست و یک فرد متوسط 70 کیلوگرمی می‌تواند به میزان 700 گرم مواد نشاسته‌ای مصرف کند.

- نان باگت و سیب زمینی که نمایه قندی بالایی دارند، قند خون را با سرعت افزایش می‌دهند ولی ماکارونی و نان سنگگ جز بهترین مواد نشاسته‌ای برای افراد دیابتی هستند.

- نظر به اهمیت کاهش مصرف نمک به 5 گرم در روز، کاهش مصرف چربی به‌ویژه چربی‌های حیوانی و مصرف حداقل پنج وعده سبزی‌ها در روز از نکاتی است که بیماران دیابتی باید به آن توجه کنند.

- بیماران دیابتی منعی در مصرف برنج ندارند ولی باید میزان مصرف را به 200 گرم در روز برای یک فرد متوسط کاهش دهند.

- برخلاف تصور معمول میوه‌های شیرین مثل موز و زردآلو برای بیماران دیابتی مضر نیستند، برای بیماران دیابتی بهتر است که این‌گونه میوه‌ها زیاد رسیده نباشد.

-  با تاکید بر این­که افراد دیابتی باید سبزی‌ها بیشتری مصرف کنند، و این بیماران باید از مصرف مواد پرچرب و روغن حیوانی دوری کنند.

- مواد غذایی که به اسم غذای دیابتی رواج پیدا کرده است مثل بیسکویت و شرینی دیابتی در حقیقت برای این بیماران خوب نیست.

- در تهیه این نوع غذاها، از مواد شیرین کننده به‌جای شکر استفاده می‌شود، طعم بد و تلخی دارند لذا تهیه‌کنندگان این غذاها باید برای خوشمزه‌تر شدن غذا از مواد چربی استفاده کنند. به هر حالا این غذاها قند کم و چربی زیاد دارند.

- مصرف نوشابه‌های رژیمی برای افراد دیابتی منعی ندارد.

- در هر 10 ثانیه یک نفر در اثر دیابت یا عوارض ناشی ازدیابت در دنیا می‌میرد و دو نفر به مبتلایان به این بیماری افزوده می‌گردد.

منبع:

http://diabetestma.org

34

پروانه‎های چرای در مناطق حفاظت شده باید ابطال شوند

مواد غذایی تان را اسکن کنید!

هات داگ بخورید، سرطان روده بگیرید

چطور از سوسیس و کالباس سرطان نگیریم؟

اسامی فرآورده های گوشتی و نمک های غیرمجاز اعلام شد

سردرد دارید؟ کف پایتان را فشار بدهید!

کشف پروتئینی که حذف ژنتیکی آن نقش اساسی در درمان آلزایمر دارد

از انسولین تنفسی چه خبر؟

استرس کاری به اندازه دود سیگار مضر است

ماه مبارک رمضان

ارسال بازخورد

captcha
کد را در فیلد وارد کنید:
بازخورد