کاربر گرامی برای استفاده از تمامی امکانات سلامت‌یار در سامانه ثبت نام کنید.
25
Thumb colon
در صفحه گوارش

# مواد غذایی که باعث سوزش و رفلاکس معده می شوند

مواد غذایی که باعث سوزش و رفلاکس معده می شوند. رفلاکس معده به مری همان بازگشت اسیدهایی است که از معده به مری می‌آیند و علت آن هم عملکرد نامناسب اسفنکتر مری است. بعضی از غذاها ، افزایش دهنده اسید معده هستند. علائم کلی رفلاکس عبارتند از: سوزش معده، اسیدی شدن معده، رفلاکس و بازگشت بعد از غذا خوردن در حالت خم یا دراز کشیده، سرفه، التهاب حلقوی و ... . برای کم کردن این علائم، توصیه می‌شود که یک سری اصول را رعایت کنید و از خوردن برخی خوراکی ها و نوشیدن بعضی نوشیدنی ها اجتناب کنید. قهوه، چای و نوشابه های کولا این نوشیدنی ها حاوی کافئین یا تئین هستند، این ماده موجب سست شدن اسفنکتر مری و بالا آمدن اسیدها می‌شود. از سوی دیگر، ممکن است کافئین و تئین مخاط ریه را تحریک کنند و باعث التهاب ریه در بین کسانی که مبتلا به رفلاکس معده- مری هستند، بشود. نوشیدنی های گازدار از تمام نوشیدنی های گازدار باید اجتناب کرد زیرا این نوشیدنی ها احتمال نفخ را افزایش می‌دهند، نفخ نیز بر روی اسفنکتر معدوی مری تأثیر منفی دارد. مشروب، آبجو و دیگر نوشیدنی های الکلی تمام نوشیدنی های الکلی ممنوع هستند زیرا این نوشیدنی ها باعث سست شدن اسفنکتر مری می‌شوند، اسفنکتر دریچه ای ماهیچه ای است که از بالا آمدن محتویات معده به مری جلوگیری می‌کند. اگر شکم فرد خالی هم باشد، این تأثیر شدیدتر خواهد بود. شیر شیر ماده ای غذایی است که باید از آن پرهیز کرد، زیرا حاوی چربی، پروتئین و کلسیم است، سه عنصری که باعث تحریک و نهایتاً تولید اسید معده می‌شوند. شکلات شیری شکلات شیری، همزمان هم حاوی چربی است و هم کافئین؛ بنابراین به عنوان عامل ایجاد سوزش معده شناخته می‌شود. خوراکی های چرب و میوه ها هر چه غذا چرب تر باشد، هضم آن مشکل تر و طولانی تر خواهد شد. در این حالت مواد غذایی مدت بیشتری در معده باقی می‌مانند، و این ماندن ترشح اسیدهای معده را افزایش می‌دهد. مرکبات و آب مرکبات (پرتقال، لیمو ترش) به علت اسیدی بودن شان به شیرۀ معده اضافه می‌شوند. از سوی دیگر، ویتامین C که در مرکبات وجود دارد، ترشح اسید معده را افزایش می‌دهد. نعناع سبز و قرص نعناع نعناع خاصیتی دارد که این خاصیت باعث سست شدن اسفنکتر مری می‌شود. این مورد در بارۀ گوجه فرنگی هم صدق می‌کند. ادویه ها و گیاهان معطر در واقع، ادویه ها و گیاهان معطر استعداد تحریک بیشتر مخاط مری را دارند و احساس سوزش را تشدید می‌کنند. منبع: خبرگزاری سلامت طبنا
Download  7

آلودگی هوا عامل افزایش بیماری قلبی در زنان دیابتی

برخی بخور ، نخور های دوران بارداری به مادران از دیدگاه طب سنتی

جادویی در پوست سیب

واضح‌ ترین تصاویر یک پهپاد از نهنگ قاتل

چرا تپش قلب در خانم ها بیشتر است

تغییرات قند خون در طی چند روز یک زنگ خطر است بهتر است به پزشک مراجعه نمایید

دستگاه گوارش انسان

چهار ادویه مناسب برای تقویت مغز

با کاهش مصرف نشاسته ها مثل برنج و ماکارونی و... بیماری دیابت را کنترل کنیم

چگونگی ارایه مراقبت‌های تغذیه در طرح "تحول بهداشت"

ارسال بازخورد

captcha
کد را در فیلد وارد کنید:
بازخورد